Povídání s Hanou Křížkovou

Hana Křížková

Obec Patokryje připravila na úterý, 8. září 2015 od 17:00 hodin v sále Obecního domu, besedu se zpěvačkou Hanou Křížkovou.

Na profesionální hudební scéně se poprvé objevila v roce 1982, kdy hostovala v karlovarské skupině Metronom. První vavříny získala na jazzových festivalech, ale i na koncertech populární hudby jako host předních českých interpretů. V letech 1984-85 spolupracovala s Příbramským Big Bandem a v roce 1986-87 vystupovala jako host v programu Petra Kotvalda. Od roku 1988-93 spolupracovala s Karlem Černochem. V roce 1988 získala stříbrnou Bratislavskou lyru, Cenu diváků a Cenu novinářů. S komponovaným pořadem vystupovala nejen doma, ale v zahraničí (Rakousko, Švýcarsko, Polsko, Ukrajina, Holandsko a Německo). V letech 1991-95 zpívala zejména v předních pražských jazzových klubech a v tomto období vznikla i spolupráce s Big-bandem Milana Svobody. V roce 2002 debutovala ve filmu Andělská tvář.

V roce 1995 nastal zlom v její kariéře, byla obsazena do úspěšného muzikálu DRÁKULA / Svoboda, Borovec, Bednárik, Hes/, kde hrála ohnivou nymfu. A pak už přicházely další muzikálové nabídky. Landův KRYSAŘ – svérázná a přímá rybářka Štěpánovka, americký crazy muzikál JEPTIŠKY / Goggin, Fischer, Šimek /- zde ztvárnila dobrosrdečnou i když trochu bláznivou černošku sestru Mary Huberta, muzikál na ledě MRAZÍK / Urbánek, Sedláček, Šimek / – Marfuša, POMÁDA – na Slovensku, MONTE CHRISTO / Svoboda, Borovec, Bednárik, Hes / – paní hospodská Danglarsová, další muzikál na ledě ROMEO A LUJIE / Urbánek, Nohavice, Šimek / – milá ale ztřeštěná chůva, klasika mezi muzikály BÍDNÍCI /č.t. Borovec, Novotný / – škodolibá paní hospodská Thenardierová, GOLEM / Svoboda, Zelenka, Hagen, Renč / – hospodská Rozina, CARMEN /F.Wildhorn, č.t. A.Novák, G.Barre – vědma/, ŠVEJK / K.Mařík, V.Postránecký – 4 ženské role/ a obnovený DRÁKULA / Svoboda, Borovec, Hes, Bednárik/ – ohnivá nymfa, Muzikál BARON PRÁŠIL – role Evelíny /hudba: Zdeněk Barták, text: Petr Markov, režie: Filip Renč/, Muzikál VRAŽDA ZA OPONOU – role producentka /hudba: John Kander, překlad textů: Adam Novák, režie: Antonín Procházka, POPELKA – MUZIKÁL NA LEDĚ – role Macecha /hudba: Petr Malásek /V. Kopta, režie: Jindřich Šimek (zdroj: www.hanakrizkova.cz).

Občerstvení je zajištěno po celou dobu trvání akce

Vstupenky na obecním úřadě.

Karel Řehák
starosta obce