Aktivity knihovny

Noc v knihovněZačátkem prázdnin se zcela spontánně dala dohromady skupinka náctiletých „dětí“, které se začali scházet v knihovně, a pod vedením knihovnice začali hrát různé hry a vymýšlet různorodé aktivity. První větší akcí byla „Noc v knihovně“, která proběhla 5. září, za účasti osmi členů této skupiny: „Každý přinesl něco k jídlu a pití. Ihned jak všichni dorazili, tak se rozdělovala místa na spaní. Bylo možno spát v přední i zadní části knihovny, nebo ve spojovací chodbě, ale tuto možnost nikdo nevyužil, protože se všichni báli.
A pak to vypuklo. Jára přinesl míč a začal se hrát „TRPASLÍK“. Když už jsme neviděli na míč, začala se hrát „ŠARÁDA“. Musím uznat, že jsem se tak dlouho nepobavila, koukat na ně, jak předvádí třeba princeznu Lociku, mouchu, chodce a jiné, bylo hodně zábavné. Taky jsme si zahráli hru „KDO JSEM“ a samozřejmě nesměla chybět ani hra na schovávanou.
Hodně se povídalo, strašilo, poslouchali jsme hudbu a byli mezi námi i tací, kteří dokonce vzali knížku do ruky. Myslím si, že to bylo hodně zajímavá noc.
Když na nás padla únava, zavrtali jsme se do svých spacáků. Muselo se nám dobře spát, jelikož jsme vstávali v půl deváté.

Závěrem bych chtěla všechny pochválit za hezké chování. Klára Šimečková, knihovnice“.

A teď pozor. Tyto „děti“, který netráví celé dny u televize či počítače, hledají pro svůj spolek originální název, a pokud možno takový, aby ukazoval na spojitost s naší obcí. Vaše návrhy můžete psát do komentářů pod příspěvkem.