Dětský den a kácení máje

Dětský den a kácení májeV soboru 28. června proběhl na hřišti a blízkém okolí dětský den. Mezi devátou a desátou hodinou to na hřišti vypadalo jak v pohádce, protože nám dospělým až oči přecházely nad nádherou princezen, královen a ostatních pohádkových postav.V bohatém programu děti nejprve plnily různé úkoly, aby si „zasloužily“ sladkosti a drobné ceny. Hodně dětí také nadšeně oblehlo řetízkový kolotoč. Později byla k vidění ukázka činnosti psovodů Městské policie v Mostě. Policisté předvedli výcvik psů a zadržení výtržníka. Největší úspěch u všech diváků měl pak pes, který proskočil oknem do auta, aby zadržel zloděje.  Také firma Racio přivezla speciální vůz na odvoz nebezpečných odpadů, který byl v neustálém v obležení kluků i jejich tátů. Děti po absolvování všech soutěží dostali malý balíček a buřta, kterého si mohli hned opéci na ohni. Po občerstvení zájemci měli možnost v areálu tvrzi si vyzkoušet projížďku na koni. Před polednem čekalo organizátory těžké rozhodování, protože museli vyhodnotit soutěž o nejlepší masku. Krásné byly všechny, ale nakonec první místo získala maličká princezna, na druhém se umístil kašpárek a třetí tanečnice flamenca.

Kolem šesté večerní se pak rodiče (někteří i s dětmi) sešli za restaurací u Maďara, kde došlo nejdříve na kácení máje, a pak na zábavu, jak u ohně, tak v útrobách restaurace, která se protáhla až do ranních hodin.

Poděkování patří všem, kteří pomohli zorganizovat  dětský den a večerní zábavu jak finančně, tak organizačně: firmě Fehas, Racio, Svět vody, p. Kramlovi, p. Buchovi, manželům Gremlicovým (po skončení dětského dne věnovali obci soubor deset atrakcí), všem „pomocnicím“ a „pomocníkům“ z obce, a také všem zastupitelům a zaměstnancům obce.

Fotky z akce najde ZDE, a nebo ve fotogalerii.

Karel Řehák
starosta obce